2011-03-31
 13:16:37

Tidig morgon

Idag red jag först i paddocken, travade henne lite och hon var så himla pigg och springig, antagligen för att hon stått inne sen igår eftermiddag och samlat på sig massa energi. Men i alla fall, efter paddocken skrittade vi ut samma väg som igår. Hon verkar tycka att det är jätteskönt att få komma ut på sådana turer. Det kan jag säga att det gör jag också. Istället för att jag fick jaga henne i hagen idag, hade hon rivit runt bajs och hösilage i hela boxen så den var ett helvete att mocka! Haha!

Nåja, skön dag, var klar vid 12 och nu håller jag på att laga mat.

Några bilder:









Min kamera på iPhonen har blivit så dålig :( och det är inte det optimala ljuset i stallet att fota i. Men det får duga så länge. Nån som vill ge mig en systemkamera? Ingen? Nähä.
2011-03-30
 21:31:44

Knäpphästen

Idag fick jag jaga Quinnie i en halvtimme i hagen. Jag tappade tålamodet hundrafemtio gånger och svor och gormade men hon tyckte nog bara att det var ännu roligare. Även om jag lockade med ett inbjudande skrammel från krafftmåttet så kom hon inte ändå. Till slut var hon alldeles genomsvettig och helt slut, och först då fick jag tag på henne. Tog in henne och borstade, sen red vi ut på en skrittur. Det tog väl inte så lång tid kanske 20 min max men hon hade ju redan jagat upp sig så mycket i hagen så det var en skön, lugn tur. Mysigt och skönt i solen!

Dock så var det ett jäkla krångel med sadel idag med. Igår hade jag ju fixat de nya stiglädrerna på dressyrsadeln, och idag när jag skulle sadla insåg jag att vi inte har nån dressyrgjord. Så jag fick flytta stiglädrerna till hoppsadeln och rida med den istället. Synd att den är så himla hal annars hade den varit mer bekväm, haha. Man får väl vänja sig. Efter ridturen borstade jag och ryktade Quinnie ordentligt och mös en stund i stallgången. När jag var klar kom mamma och Olle och hämtade mig och så åkte vi till maxi och storhandlade.

Nu är jag fasen helt slut. Imogon ska jag till stallet tidigt på morgonen, sa till att Quinnie kunde stå kvar inne så släpper jag ut henne när jag har ridit istället, så slipper jag jaga halva dagen ;-)
2011-03-29
 17:28:47

Första ridturen på hemmaplan

Idag när jag kom till stallet mockade jag och la in en till spånbal, det var lite för lite i boxen. Fixade mat, det tog rätt lång tid för det tog väl kanske 20 minuter för mig att få upp hösilagebalen (haha) och sen skulle jag ta in Quinnie från hagen för att göra iordning henne. Men hon hade visst andra planer. Det tog mig ungefär 15-20 minuter att få tag på hästrackarn, hon tyckte att det var skitkul att springa ifrån mig och larva sig. Men till slut tröttnade hon väl och kom till mig.

Jag tog in henne och borstade, tog en sadel på måfå och det blev hoppsadeln (hu!). Jag är inte ett jättestort fan av hoppsadlar, och till råga på allt så var det 2 olika slags stigläder och stigbyglar på vardera sida som var helt ojämna och det gick inte att få dom bra. Så jag red i paddocken i ca 30 min, travade så gott det gick och sen skrittade vi ner till busshållplatsen och tillbaka. Men nu har jag fixat iordning dressyrsadeln med de nya stiglädrerna så jag ska försöka rida mer ordentligt imorgon! Putsade och gjorde rent träns, sadel och grimma samt skydd så gott det gick, skydden la jag under elementet sen eftersom dom var alldeles blöta. Vi får väl se om jag kommer ihåg det imorgon?! Efter ridturen borstade och ryktade jag Quinnie ordentligt, använde även ryktstenen på hennes burriga päls och tyckte minsann att den blev lite finare efteråt! Den kommer ju att bli hur fin som helst med noggrann rykt varje dag =)

2011-03-28
 20:54:27

Äntligen!

Till slut så kom Quinnie hem! Hon kom runt 8-tiden nu ikväll och allting hade gått bra. Så nu står hon i sin nya box ute på Skälby :) Jag kommer att ha henne varje dag nu i början tills Veronicas tumme är helt läkt och det kommer bli superroligt. Veronica ska vara med på utsläppet imorgon runt sju, så slipper jag gå upp så himla tidigt.. haha. Fast det måste jag nog göra ändå eftersom jag har ridning i skolan kl. 8. Men på eftermiddagen ska jag ut och rida och pyssla om Quinnie riktigt ordentligt.

Här är några bilder på stallet och hästarna:



Ingången



Quinnies box



Veronica och hyllan där vi ställer foderburkar



Stallgången



Foderrum



Vårat skåp



Sadelkammare



Sadelkammare



En gubbe på 26 år :)



En till gubbe



Ett sto som är dräktigt



En stor tjej, dock bara 5 år



Och så lilla Quinnie med sitt nya täcke!

Det finns även en till sadelkammare där dom har torkställ för täcken och en paddock att rida i, blev inga bilder på det idag dock. Nu blir det en väldigt sen middag och sen sova :)
2011-03-27
 21:39:11

Imorgon kommer Quinnie hem

Imorgon tar jag dagen av från skolan för att hjälpa Veronica med Quinnie när hon kommer hem. Vi ska även åka och köpa krafft och betfor samt tunnor att förvara det i. Veronica har ju brutit tummen så hon behöver all hjälp hon kan få, och jag klagar inte för det är bara roligt. Quinnie blir ditkörd på eftermiddagen någon gång, så vi ska vara där i stallet med henne ett tag så att se att hon kommer till ro i det nya stallet. Vid utsläppet på tisdag får Veronica åka dit och se hur det går, då måste jag nog i alla fall till skolan, haha.

Vad roligt det ska bli! Ska försöka ta lite bilder imorgon på stallet och på Quinnie, om det inte är mycket folk där då känns det lite pinsamt att gå runt och ta massa kort!
2011-03-25
 16:05:29

Ännu mer från Hööks!

Idag åkte jag och mamma till Hööks, det var fortfarande lite grejer som behövdes.



Köpte detta träns, kostade 399:- och det är så himla fint!
Köpte även en halsförlängare (snodd) till det som kostade 79:-



Utetäcke, fin färg tyckte jag.. 749:-



Innetäcke för 249:-
2011-03-25
 08:34:51

Lönedag!

Idag är det både fredag och 25e, det kan inte bli bättre än så. Har skola från 10 till 14 sen ska jag hem och sova på soffan en timme innan mamma kommer och hämtar mig. Då ska vi till Hööks. Ska kolla på lite mer grejer jag vill ha till Quinnie. Jag behöver köpa lite grejer till mig själv också, typ T-shirtar, det börjar bli lite ont om dom. Jag biter ju bara sönder dom hela tiden :S haha. Ska se om pengarna räcker till allt!

Tror att det blir en lugn helg den här helgen, vi behöver inte ens städa eftersom jag storstädade hela lägenheten igår, tvättade och bäddade rent. Det enda som behövs städas nu är degusburen så det får jag väl fixa idag, måste bara köpa spån.

Nu blir det frukost!
2011-03-24
 09:01:55

Höpåsar och matburkar

Igår satt jag och skrev på alla påsar och burkar, och det var svårare än jag trodde. Det blev väl läsbart i alla fall eller vad tycker ni?

2011-03-23
 13:29:28

Stallplats

Imorse skulle jag och Veronica åka och titta på Quinnies stall ute i Hallstahammar, men när vi kom fram till avfarten där busshållplatsen var så blev allting kaos. Det visade sig att bussen som går ut dit bara går tre gånger per dag(!) för det var inte vanliga vägen till Hallsta. Så vi vände och åkte tillbaka mot stan, åkte förbi Skästa och sen ut till Tillberga för att titta på ett stall. Vi ringde överallt, till Barkarö, Rocklunda, Sura och Hallstas ridskolor, men det var fullt överallt. Så det höll på att gå åt skogen alltihopa där ett tag, men sen kom jag på att det ligger ju ett litet stall på en gård på Skälby. Vi åkte dit, knackade på och frågade om hon hade en box ledig och det hade hon!

Så nästa vecka (förhoppningsvis måndag) flyttar hon till det stallet =) det är supermysigt och det går ju stadsbussar dit vilket är superbra. Ett litet stall med max sju hästar (står fyra där nu) och dom har paddock och stallet är jättefint. Så det blir jättebra! Sen blev det McDonalds och Granngården och Rusta för att köpa lite hinkar och foderlådor till Quinnie. Så nu ska jag pilla bort prislappar och markera lådorna, om Olle kommer ihåg att ta med en penna från jobbet.

Olle fyller dessutom 24 år idag så grattis till honom!
2011-03-20
 20:45:55

Ny hårfärg



Pernilla färgade mitt hår idag. Det blev rött och blont! Ska färga det igen nästa helg, alltså bara fylla i färgerna eftersom det blev lite småfläckar. Det syns bara när jag har uppsatt hår, när jag har utsläppt ser det ju ut som det gör på bilden, så jag får väl försöka undvika tofs tills nästa helg! :)

Appropå nästa helg. Fy fasen vad jag längtar! På fredag är det löning (CSN-löning för min del) och dessutom har jag fått nys på att det är gratis tacos på Blue Moon Bar på fredagar ;) så gissa vad jag ska göra på fredag? Och sen kommer Quinnie hem till helgen också, ska bli så himla roligt att få börja rida och sköta om henne. Har bara ridit henne två gånger hittills men I am in love. Hon kommer bli världens mest välskötta häst!
2011-03-20
 11:34:34

Nyhandlat från Hööks!

Häromdagen var jag på Hööks för att handla nya grejer till Quinnie. Det blev lite allt möjligt och jag har fortfarande inte handlat klart allt, men får ta lite i taget! Här kommer i alla fall bilder och en prislista:



Ryktskrapa: 29:-
Ryktborste: 69:-
Pälsglans: 129:-
Hovkrats: 13:-
Lädertvål: 49:-
Liniment: 119:-
Rotborste: 99:-
Ryktsten: 25:-
Manborste: 69:-
Läderbalsam: 65:-
Svamp: 6:- (klippte den i fyra delar)



En låda till allt, 269:-



Lädergrimma 299:- och grimskaft 49:-



En bag till mig själv så jag kan flytta alla ridgrejer enkelt mellan skolan och Quinnies stall, 179:-