2011-04-28
 10:57:19

En uppdatering om senaste

Jag har ju varit sämst på att uppdatera på sista tiden men ska skärpa mig.. Jo vi åkte till Linköping i fredags och kom hem i måndags. Så jag har inte haft Quinnie på hela helgen! Men i tisdags red jag ut med Veronica. Hon red Astrapi och jag red pärlan. Vi red runt hela bäckby typ, det var roligt och bra miljöträning för hästarna. Dom tyckte nog också att det var roligt för öronen var spetsade framåt hela turen. Dock fick dom något ryck på vägen tillbaka och blev supertaggade, vet inte om dom var rädda för något osynligt eller om dom bara fjantade sig. Nåja, det gick bra i alla fall och kul att rida ut med Veronica! :)

Igår var jag hästledig!
Idag ska vi försöka fixa moppen en sista gång innan jag får köra iväg den till en verkstad.. Hoppas det räcker med att byta tändstift så jag kan ta moppen till stallet idag, vore skönt..
2011-04-28
 10:53:37

Jogging/powerwalking

Kategorin "träning" har ekat tomt ett bra tag ser jag. Ojsan ^_^ men nu är jag minsann igång igen. Sprang iväg och hängde upp tvätten i tvättstugan innan jag drog ut en runda. Det tog ca 20 minuter och jag powerwalkade mer än vad jag joggade. Har verkligen världens sämsta kondition, kan knappt springa 10 meter utan att vara döende sen. Men det ska jag jobba på, får träna kondition ute och på gymmet blir det nog mest styrketräning. Ska försöka lägga upp något slags träningsschema, men jag har ingen erfarenhet av sånt så får se hur det går...
2011-04-27
 20:38:41

Klippt mig!



2011-04-27
 20:38:05

Trav i Örebro

Idag var vi iväg till Örebro med klassen för att köra travhästar! Det var roligt, men man såg ju inte lika bra som man gör när man kör en liten ponny, vilket jag endast gjort tidigare. Dock så vill jag köra fort och det gjorde vi ju inte idag, men nån gång ska jag göra det =)

Lite bilder:









2011-04-21
 21:10:20

Höll på att flyga av idag

Idag gick jag till mamma för att sätta i mitt moppebatteri i moppen som varit på laddning från igår.. men det fungerade såklart inte. Tror att sladdarna satt fel så det är på laddning nu igen tills imorgon dårå. Fan va jag blev förbannad när det inte fungerade, började lipa till och med. Haha.. fröken frustation. Så det blev bussen ut till stallet. Quinnie kom till mig direkt i hagen idag, det var ju ett stort plus. Dock så var hon otroligt tramsig när jag red. Hade tänkt rida dressyr i paddocken, men hon blev 'rädd' för alla stora tunga maskiner som åker på gården. Hon sprang i sidleds, slängde sig hit och dit och for runt. Trodde hon skulle slänga av mig men icke.. så jag skrittade ut istället. Ingen idé att försöka rida seriöst när man har en hoppetossa under sig :D
2011-04-20
 21:11:45

Känner mig krasslig

Jag håller på att bli sjuk, så jag tar en paus från bloggen, har ändå inget roligt att skriva. Quinnie vilade igår och idag löslongerade jag henne i paddocken. Återkommer när jag känner mig bättre.
2011-04-18
 20:57:28

Lång dag

Idag red jag både Asterapi och Quinnie. Fick jaga Quinnie i en halvtimme i hagen idag, suck! Sen fick KG in henne när jag hade tagit in Asterapi.. haha. Det var i allafall roligt att prova Asterapi, han känns så mycket större än Quinnie och tar lååånga steg så man bara gungar fram. Han var jättesnäll också. Red en stund i paddocken för att känna på honom och se hur han är lite, sen skrittade jag ut en sväng i det fina vädret. Har varit så otroligt skönt väder på sistone, gillas som faan.

Med Quinnie tog jag en långpromenad, först skogspromenaden och sen den "vanliga" vägen jag rider ut på. Det var också skönt, bra med skogspromenader så att dom lär sig att titta var dom sätter fötterna istället för att bara ånga fram. Jag höll nästan på att rida vilse men sen såg jag grillplatsen och då förstod jag var jag va ^^ haha. Hon var också duktig och jättefin. Älskade häst!!

Sen hade jag kvällsfodringen, höll nästan på att glömma bort den eftersom Veronica har den i vanliga fall!
Nu blir det kvällsfodring för mig i form av kebab.. mmmm.
2011-04-17
 19:11:10

Fina häst

Idag följde mamma och Anders med till stallet. Jag lindade Quinnies ben, gjorde ännu en "snygg" fläta och använde det vita schabraket. Trodde inte de skulle bli skitiga idag eftersom det är torrt ute men de blev dom ändå. Så jag får tvätta dom igen på fredag ^^. Det gick bra att rida i alla fall, hon var ganska pigg men hon lyssnade jättefint. Provade mig på galopp i vänster varv igen och det gick väl rätt bra, hon blir bara så himla pigg och stark och FORT ska det gå enligt henne. Det måste tränas mycket på, ska fråga Veronica om hon skulle vilja hjälpa mig med den delen.

Mamma var snäll och tog lite bilder:









2011-04-16
 21:41:58

Målat köket

Har precis målat köket med min man. Vi valde en ljus lattefärg som blev skitsnygg! Vi ska låta väggarna torka upp ordentligt innan vi målar på lager nummer två. Ska lägga upp före- och efterbilder sen, är för trött för att göra det nu.. haha. Dessutom blir det bättre bilder om man tar i dagsljus så ska göra det imorgon.

Quinnie då. Hon kom självmant till mig i hagen idag, vad hände där liksom? Duktig häst!! Vi skrittade ut bland villorna på skälby och det fanns massor med saker att bli rädd för! Men hon var riktigt duktig och modig, skötte sig bra helt enkelt. Sen blev det en omgång i paddocken =)

Gud så trött jag är, nu ska jag bara slappa resten av kvällen med nötcreme och påskmust!
2011-04-15
 12:22:30

Plugg i soffan

Idag är jag hästledig och var meningen att jag skulle till skolan idag men jag försov mig och sen sket jag i det. Fan vad jag måste ta tag i det här nu, efter påsklovet ska jag vara i skolan varenda dag fram till sommarlovet. Punkt slut. Nu ska jag fortsätta skriva på fördjupningsarbetet!



Såhär glamorös ser jag ut när jag pluggar.. haha!

Klockan fyra ska jag möta min kära mor vid ica, då ska vi köpa grejer till tacos och sen gå hem till henne och laga mat! Fan vad gott det ska bli, tacos är verkligen min absoluta favoritmat. Efter vi har käkat ska vi åka och storhandla, det behövs verkligen!
2011-04-14
 19:38:05

Tramshäst

Idag fick jag in Quinnie på två minuter ungefär. Skönt! Fast när jag höll på att sätta på henne grimman så kom Asterapi och Jitsi och skulle försöka sno åt sig hinken med krafft så Quinnie kände sig inträngd och drog iväg, med grimma och grimskaft. Men som tur är stannade hon bara några meter därifrån och jag fick hälla ut lite krafft på backen för att hålla gottegrisarna borta en stund.

Jag lindade Quinnies ben med mina vita benlindor och använde mitt vita schabrak och lekte dressyrproffs i paddocken ett tag. Hon fick en väldans "snygg" fläta i manen också. Men hon såg jättefin ut, dock så skulle hon hålla på att tramsa eftersom hon vilade igår. Hon låtsades bli rädd för fåglar, grushögar och allt möjligt. Men efter ett tag fokuserade hon bättre och gick superbra. Dock så var hon väldigt pigg. Efter paddocken skrittade jag ut ett tag, och ute höll hon på likadant, skulle bli rädd för ALLT. Men jag skrattade bara åt henne för hon var så tramsig! Lindorna är dock inte så vita längre så jag tog hem dom + schabraket för en omgång i tvättstugan.

Nu ska jag göra min favoritsyssla, diska, åh så roligt. Sen ska jag ta en välbehövlig dusch. Det var så skönt att åka ut till stallet i t-shirt och väst idag. Gillas!
2011-04-13
 19:17:11

Bus i paddocken

Börjar detta inlägg med att berätta hur tråkigt och ledsamt det har varit sen igår då jag fick reda på att Veronicas lilla hund Jeppe har brutit frambenet och befinner sig på strömsholms djursjukhus. Han klarar sig om han får en operation som kostar 30.000.. Alltså det är ju helt sanslöst att det ska kosta så sjukt mycket för att rädda ett liv. Fyfan för detta system säger jag bara. Hoppas hoppas hoppas att det löser sig med operationen så att Jeppe blir frisk igen!! Otroligt tråkigt och olycklig att det hände :( stackars Jeppe.. och stackars Veronica och Jyrki :( ♥

Jag fick ta Veronicas intag idag i stallet. Det blev lite dramatiskt men jag klarade det i alla fall utan större katastrofer. Kan börja med att när jag skulle ta in första hästen, Asterapi, så smiter Jitsi ur hagen. Suck på det, tog in Asterapi och fick jaga Jitsi lite på stallplanen innan han gick in i sin box. Sessan var det inga problem att ta in, men däremot klantade jag till det när jag skulle ta av täcket. Jag missade en liten rem där bak, så jag höll på att dra av det när det fortfarande satt fast. Sessan blev orolig och började gå runt och innan hon fick panik så lyckades jag fräsa åt henne så hon stod stilla och så kunde jag lägga på täcket igen och ta av remmet. Höll på att svimma av panik, vem vet vad som hade hänt om hon hade fastnat i täcket och fått panik?! Jävla klantarsel jag är. Men nu vet jag det till nästa gång! Quinnie kom direkt, hade lite krafft i fickan som hon fick ändå, så att hon vet att hon får något gott så fort hon får grimma på sig. När jag skulle ta in sista hästen, Stina, fick hon nå ryck och började springa runt i hagen så att lilla fölet säkerligen blev åksjuk där inne. Men hon tramsade bara och kom efter nån minut!

Jag bestämde mig för att inte rida idag eftersom jag är stans största klantarsel och glömt mitt snus hemma. Så jag satte på benskydd på Quinnie och sen släppte jag henne i paddocken så fick hon rasta sig själv. Det tyckte hon nog var roligt! Några bocksprång fick hon in, men mest travade hon på så fint så. Duktiga häst! Borstade, pussade och ryktade henne ordentligt sen. Var tvungen att skynda mig hem till mitt snus sen, haha.. :)



Här ser man hennes travarsida rätt bra :)



Fast man kan vara duktig och gå fint också!



Bushäst



Snyggingen!
2011-04-12
 19:44:51

Knölig skogspromenad

Idag red jag bara i paddocken i ca. 15 minuter. Travade av henne så att hon skulle vara lugn när vi red ut sen. Jag red ut med en som heter EG som har Asterapi som ni har sett på bilder här. Han visade en skogsväg man kan ta som är rätt knölig och för tillfället ganska osäker eftersom det är så mycket som har rasat när det har blåst storm de senaste dagarna. Men det gick bra i alla fall. Dock överraskade Quinnie mig med världens skutt över världens minsta pöl så jag höll på att flyga av haha! Tramshäst, vad är det med varmblod och vatten?! Jag satt och bad några böner när vi red på dom knöligaste och brantaste vägarna eftersom det såg helt katastrofalt livsfarligt ut att gå där med häst men det är bara jag som är så himla nojig. Det kommer vara helt omöjligt för mig att hitta där om jag ska rida själv ^^!

Sen mös vi i stallgången en stund, jag ryktade henne ordentligt så hon blev jättefin. Imorgon kommer hon att gå ut och ta världens lerbad igen men ändå :)



Söta tjejen ♥



Något är väldigt intressant där utanför..
2011-04-11
 23:46:38

Kvällsridning

Ikväll kom Veronica och hämtade mig runt sju för hon orkade inte rida så jag skulle göra det istället haha! Men jag klagar inte, det är bara roligt. Quinnie var konstigt nog inte så skitig idag så det gick snabbt att borsta och sadla. Red i paddocken och det gick jättebra. Det är verkligen som en helt annan häst om man jämför med förra veckan. Hon var lyhörd, lugn och gick jättefint. I galoppen blev hon dock lite het och jag fega ur men jag lyckades i alla fall ett helt varv runt volten. Det ska tränas på!

Det är skönt att det känns som att vi börjar komma någonstans. I morgon ska jag rida i paddocken om Ninni skulle följa med och ta kort. Hon börja krångla för jag inte ville åka till skolan imorgon och sitta i ett ridhus hela dagen så vi får se hur det blir med det.. Annars rider jag en stund i paddocken först och sen ut. Får se om det kan bli någon hoppning nån dag snart igen. Ska försöka behärska hennes galopp först!

Efter ridningen idag tog jag fram ryktstenen och gick lös på hennes fällhår och det blev en hel hög på golvet. Ska fortsätta med det imorgon. Man ser redan nu hur fin hon kommer att vara i pälsen när allt löst hår släpper =)
2011-04-11
 11:31:15

Ny kategori: träning

Idag var min årliga debut för jogging/powerwalk. Nu när vi har flyttat så kan jag inte springa den vanliga, bra vägen utan nu måste jag springa bland alla bostadshus och halva finnslätten för att få en bra runda. I alla fall om den ska vara kort. Annars kan jag springa hela vägen till min gamla runda och tillbaka igen, men jag har inte riktigt kondition för det än.

Såhär löd min spontana facebookstatus efter rundan:



Utveckling: Ja, min kondition är verkligen urusel. Sämre får man fan leta länge efter. Jag har ju inte varit särskilt aktiv på friskis och svettis heller fast jag har ett gymkort där. Men det ska tas tag i! Jag har ju varit så upptagen med Quinnie på sista tiden. Okej, jag har varit lat också. Men ni måste förstå hur jäkla störande det är att ha en tjock-jävla-tröja runt midjan som bara åker upp när man joggar så man måste springa som ett jäkla UFO för att knyta åt den hela tiden. Det går ju inte. Nästa gång blir det bara t-shirt oavsett väder. Det var ju inte ens kallt idag, vad sjutton tänkte jag på som tog en tjocktröja?

Näe nu ska jag ut och svalka mig på balkongen och ta en cigg medan jag väntar på att tvättmaskinerna ska bli klara så jag får anstränga mig lite till för att centrifugera och hänga upp ca 30 kilo tvätt.
2011-04-10
 22:47:33

Till Veronica

Man kan visst gosa med en ödla!

2011-04-09
 21:16:11

Blev lite hoppning idag

Idag åkte jag ut till stallet med Veronica efter en sväng på citygrossisten. Vi mockade och fixade foder, sen tog vi in Quinnie. Hon sprang inte så himla mycket idag faktiskt, det tog bara 5-10 minuter. Vi mutade med både kraftfoder och morötter och då gav hon sig rätt fort. Det var väl frestande haha! Sen blev det lite hoppning i paddocken, inga höga hinder dock, men det var lika bra det. Jag har ju som sagt inte hoppat på länge, och är glad att jag vågade över huvudtaget. Men nästa gång jag hoppar henne så ska jag ha martingal på eftersom hennes huvud åker ganska högt upp och hon blir så sjukt starkt!

Ikväll blir det utgång!
2011-04-08
 18:00:31

Dum häst

Idag åkte jag och mamma ut till stallet vid 2 ungefär. Mockade och fixade foder, tänkte ta in henne och rida. Men idag vaknade jag nog på fel sida, för jag tappade tålamodet direkt i hagen när jag insåg att hon inte ens tänker komma när jag står och lockar med kraftfoder. Det drygaste av allting var att hon kom en gång, och körde ner mulen i hinken, men när jag skulle lägga grimskaftet över halsen så drog hon igen. Alltså fy fan vad det kan vara jobbigt ibland. Det värsta är ju när de andra hästarna ska vara på en som flugor för att man går med en hink med godsaker i och det går knappt att schasa bort dom heller. Så jag fick damp inombords och åkte hem istället.

Vet inte hur jag ska göra i morgon, det är ju helg så måste åka drygbussen som stannar en mil ifrån stallet så jag vill inte åka försent heller. Tänkte på om man ska åka dit när hon redan är inne. Äsch får se hur jag gör..
2011-04-08
 10:13:48

Jag tävlar om en ny telefon



Jag som länge har gnällt över att jag vill ha en ny mobiltelefon, men inte har några pengar, detta är min chans att vinna en samsung galaxy mini! Hittade denna tävling på fokis.se.

Min motivation: jag har haft min nuvarande mobiltelefon i snart två år, det är den allra första versionen av iPhone (8 GB). Jag köpte den en vecka innan den nyare versionen kom ut, det var just typiskt. Men jag har aldrig klagat på min telefon, jag har behandlat den som guld och den har varit med i vått och torrt! Men nu känner jag att den har gjort sitt. Den vill inte riktigt sambarbeta längre, den får för sig massa tokigheter med batteriet och den är jätteseg fast jag knappt har någon musik eller videor på den. Det är helt enkelt dags för pension. Jag behöver en ny mobil för att hänga med i svängarna, så att jag kan ta fina bilder och lägga upp här på bloggen, lyssna på musik, smsa vänner med och bara ha en ny älskling att ta hand om. Det låter jättelöjligt men min mobil är det viktigaste i mitt liv och jag kan inte ens gå hemifrån utan den. Därför vill jag så gärna vinna den här telefonen!
2011-04-07
 21:02:56

Det blåser storm

Idag åkte jag ut till stallet rätt sent, hoppade väl på bussen strax innan fyra! Men jag skyndade mig och var klar vid halv 7 ungefär. Red i paddocken i ungefär 25 minuter och sen skrittade jag ut. Det har ju blåst hur mycket som helst idag, och Quinnie vilade igår, så hon var rätt pigg! Men det gick bra att rida, hon var jättefin i traven, vilken skillnad mot förra veckan! Jag provade att galoppera häromdagen men det gick så himla fort så jag saktade av igen, får se när jag vågar prova igen.. haha. Gud vilken mes jag är.

Imorgon ska förmodligen Veronica hoppa Quinnie, om det inte dyker upp något hinder (haha, insåg efter att jag publicerat hur dumt det där lät egentligen), så då tänkte jag åka ut och titta på. Slutar rätt tidigt, vid 14.00 tror jag =) skönt.



Hungrig häst :)
2011-04-06
 21:18:22

Att komma över en rädsla

Innan jag började på ridgymnasiet så hade jag inte hoppat mycket alls, och alltid tyckt att det är lite läskigt, även om jag hoppade lite själv med mina medryttarhästar då och då. Det var små höjder och hästar som jag litade på till 100% som jag vågade hoppa. Våran hopplärare Sussie hjälpte mig att komma över min hopprädsla när jag började på gymnasiet, jag fick ha min favorithäst Virpa på hopplektionerna. Hon är verkligen världens underbaraste häst, går verkligen all in och hoppar ALLT. Även om jag var darrig och skraj, svimfärdig och svag där uppe på hennes rygg så hoppade hon och hjälpte mig att komma över den hemska känslan. Hoppning blev lycka, en frihet som jag inte känt förut. Jag längtade efter varje lektion eftersom jag visste att jag skulle få ha Virpa. Jag hoppade till och med henne med ett bettlöst träns!

Men sen fick vi inte använda ridskolans hästar mer på våra ridlektioner, eftersom dom behövdes på ridskolan. Vi var tvungna att använda våra gymnasiehästar. Till en början gick det bra, jag hoppade Madeira för det mesta, men har även hoppat Goldie och Leila. Men sen kom nerslaget, när jag ramlade av Madeira i samma situation två lektioner på raken. Hon tvärstanna precis innan hindret för att jag inte drev på ordentligt. Första gången jag ramlade av gjorde det inte så mycket för jag landade på fötterna, men andra gången ramlade jag ordentligt och tog emot mig med min vänsterhand. Det gjorde sjukt ont och rädslan kom tillbaka. Sen dess har jag undvikit hopplektionerna i skolan, tror inte att jag har varit med på en enda den här terminen.

Men jag kommer fortfarande ihåg den där känslan jag hade med Virpa. Jag VILL hoppa. Jag VILL komma över den här rädslan. Men varje gång jag tänker på att hoppa så mår jag illa. Vet inte riktigt var jag ska börja. Börja lågt med en snäll häst, ja visst, men hur börjar man mentalt?



Första gången jag hoppade en meter, med Madeira.



Jag och världens bästa Virpa efter en hopplektion förra våren.
2011-04-05
 15:50:56

I got a feeling

Jag tänker börja detta inlägg med en djup SUCK för att jag fick jaga Quinnie i en 35 minuter idag i hagen, men när Veronica kom och skramlade med krafthinken så kom hon till henne. Och jag har faktiskt prova att göra så men då kommer alla andra hästar förutom Quinnie. Man får väl försöka gömma hinken lite och sen bara skramla åt henne när hon står lite ifrån alla andra.

Och äntligen fick jag rida i en dressyrsadel igen. Åh, kändes som himmelriket ungefär. Dessutom gick det bra att rida idag. Veronica var med för jag skulle visa hur hon var i höger varv i trav. I början när hon gick med snodden så höll hon på som hon brukar, slängde med huvudet och var hopplös, men när vi tog av snodden så gick hon hur fint som helst. Jag har fortfarande inte vant mig riktigt med hennes korta, snabba steg men det kommer väl med tiden. Så jag fick den där känslan idag, när jag red, att det bara kändes helt bra. Riktigt skönt att känna den känslan så man slipper känna sig helt värdelös! Övning ger färdighet, så jag ska bara öva, öva, rida, rida och förr eller senare kommer jag kunna henne utan och innan.

Min mobil fick nån knäpp idag när jag skulle ta kort, den stängde av sig och sen när jag startade den så hade den bara 20% batterier kvar. Fattar ingenting? Men några bilder blev det i alla fall:



Sessan i hagen



Stina, som är dräktig. Synd att hon kommer att föla när jag är i Linköping så jag missar allt :(



Söta Asterapi



Myspys



Och lilla Quinnie. Så här ser det ut ungefär jämt när man ska hämta henne i hagen. Hon håller sig på avstånd och man kan inte komma närmare än 20 meter, då springer hon till andra sidan hagen typ.
2011-04-05
 08:58:31

3 år

Idag har jag och min älskling varit ett par i hela tre år. Sjukt vad tiden går snabbt, men den gör väl det när man har roligt antar jag. Älskar dig!

Idag hade jag bara en lektion som var dressyr, men jag orkade såklart inte ta mig upp ur sängen imorse. Måste verkligen skärpa mig när det gäller det där.. men jag tror helt seriöst inte att det finns någon mer morgontrött person än mig. Ska i alla fall fortsätta mitt pluggande hemma och efter lunch ska jag ut till Quinnie. Ska försöka ta lite kort idag, om min mobilkamera vill samarbeta.



Jag och älskling i Israel sommaren -08.
2011-04-04
 16:21:17

Hästledig idag

Idag har Veronica Quinnie, så jag passar på att göra absolut ingenting idag? Nä, jag har faktiskt diskat, städat hos degusarna och pluggat en hel del. Den obligatoriska soffliggandet blev av en stund också, men jag somnade inte idag. Lika bra att sova ikväll istället, så jag kommer upp imorgon (börjar kl. 8.. hu!). Dock så har jag faktiskt bara en lektion imorgon och det är dressyr.

Bloggen är så himla tråkig utan bilder, jag ska försöka bättra mig på den punkten. Förresten har jag en ny design.. vad tycks?



Ungefär såhär bekväm känner jag mig idag! Haha. Hur söt är inte min ödla med benen rakt ut?!
2011-04-03
 21:36:10

Regnigt värre

Fan vilket väder det har varit idag. Åt tacos hos mamma på dagen och jag gick hemifrån med tjocktröja och väst, sen när vi ska åka till stallet så spöregnar det.. och såklart vägrar Quinnie att gå in. Jag väntade på att dom skulle ta in dom andra hästarna, och då passade det minsann! Idag red jag ut en sväng först och sen red jag i paddocken en stund. Jag hade ingen snodd idag, för egentligen hade jag bara tänkt att rida ut, men bestämde mig när jag kom tillbaka för att trava lite. Det går bra i vänster varv, hon är ju pigg och så men det går, men i höger varv... alltså. Nej, det varvet är inge bra. Då kommer verkligen den lilla travaren inom henne fram och hon bara rusar med högt huvud och när man försöker jobba ner henne igen så bara slänger hon med huvudet högt och överallt, höll på att bli knockad idag. Så jag gav upp! Men jag ska rida i paddocken igen på tisdag och då jävlar ska jag kämpa tills det blir BRA!

Det blir nog bra när jag har ridit henne ett tag, men funderar på om man ska ge henne lite mindre kraftfoder eller byta till ett mindre energirikt foder så kanske hon inte bara springer i hagen och när jag rider. Ska ta upp det med Veronica!
2011-04-02
 21:51:48

Löshoppning

Man kan lugnt säga att Quinnie har fått motion så det räcker och blir över idag. Som vanligt ville hon absolut inte gå in från hagen, utan det tog väl 30-40 minuter att fånga henne idag. Sen löshoppade vi henne i paddocken. I början gick det sisådär, hon tyckte att vi var löjliga som byggde så små hinder. Så hon rusade mest över eller förbi på sidan då. Men sen höjde vi till ca 1.20 och då hoppade hon hur fint som helst och tyckte att det var jätteroligt. Dock så visade hon sin "travarsida" när hon travade i hundrafemtio kilometer i timmen och hoppade från trav! Haha, men sen smackade vi och fick upp henne i galopp och då var det perfekt. Får se när jag vågar hoppa det lilla krutpaketet, kan ju börja lågt om det passar lilla damen att hoppa så små skräphinder ;)

Jag måste skaffa ett longerpaket = longergjord och lina. Trisslott med vinst tack?
2011-04-02
 12:02:11

Bilder på Quinnie från igår

Igår var jag lat när jag kom hem så jag orkade inte hämta sladden och lägga över bilder. Men de kommer nu istället!



Trött häst :)



Finaste



Sista bilden hade blivit så himla söt om hon inte hade rört sig preciiis när jag tryckte! Men var tvungen att lägga upp den ändå :)

Idag upptäckte jag att min laddare till kamerabatteriet är helt spårlöst borta.. förstår inte hur den kan ha försvunnit? Vet att den var med i flytten men har vänt upp och ner på hela lägenheten och ändå hittar jag den inte.. surt. Kanske ska börja spara ihop pengar till en systemkamera? Men jag lär ju hinna bli pensionär innan det händer.
2011-04-01
 17:41:29

Tråkigt väder

Det var ju lagom roligt att vakna till regn imorse, förstod vilket skick Quinnie skulle vara i när jag kom till stallet. Tur att hon hade täcke på sig, annars skulle jag få stå och borsta hela kvällen. Idag red jag inte, lider av en sjukdom som kallas fredagströtthet, tänkte longera men kom på att vi inte har något longerlina. Det får väl införskaffas snart.

Justja, Veronica kom ut till stallet idag. Hon skulle visa hur man kan göra när Quinnie bara fånar sig i hagen och vägrar låta sig fångas. Och just idag så bestämde hon sig för att springa ett varv och sen låta mig ta henne direkt? Det är ju just typiskt. Men skönt att slippa jaga i den här lervällingen.

Imorgon har Veronica Quinnie, men hon ska löshoppas så jag åker ut ändå och kikar. Ska ta med min digitalkamera så kanske det blir några bra bilder/filmer. =)